Aventura unui sud-african

Data publicării:
african-41770

Într-o zi ploioasa, la Londra, Jaco a întâlnit-o pe Adriana, o tânara din Oradea. A fost dragoste la prima vedere, spune barbatul. La un an dupa ce s-au cunoscut au devenit soţ şi soţie.

În 1997, barbatul, tehnician ortoped de meserie, a înfiinţat un centrul de ortezare oi protezare în inima Bihorului. aase ani mai târziu depunea pentru prima data actele ca sa devina cetaţean român. Jaco a adunat documentele necesare şi a susţinut zeci de interviuri.

Acestea au fost doar câteva dintre întrebarile la care Jaco a avut de răspuns. Nu a ştiut şi a fost penalizat. Ambiţios din fire nu a renunţat. A atacat decizia în instanţă şi a cerut să-i fie acordată cetăţenia. I s-a dat dreptate, dar nimeni nu a mai pus aceea hotarâre în aplicare. Anul trecut, Autoritatea Naţionala pentru Cetaţenie l-a contactat să-şi mai depună odată actele. În aceasta vara Jaco s-a prezentat din nou în faţa unei comisii unde, pe lânga răspunsuri la intrebari de cultura generala, a recitat si Imnul României.

Este mândru ca a reuşit, în sfârşit, sa obţina un act pe care şi-l dorea de foarte mult timp. În tot acest timp, i-au fost alături colegii şi pacienţii de la centrul pe care îl conduce.

La loc de cinste în biroul lui Jaco stau doua steaguri, cel român oI cel sud-african. Fiecare are o semnificaţie aparte.

În ultimii zece ani, Jaco a vindecat cinci mii de pacienţi. Puţini sunt cei care îşi dau seama ca bărbatul nu este din România. Jaco pastreaza legatura cu toţi cei carora le-a dat o mâna de ajutor.

Cum este pentru prima data când 1 Decembrie îl prinde pe Jaco cetaţean român cu acte în regula, sarbatoarea va fi marcata corespunzator.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri