Baia Mare | Mii de gropi au apărut în carosabil odată cu topirea zăpezii

Data publicării:
gropi Baia Mare

Dacă încălzirea vremii a adus munți de deșeuri pe râurile din Bihor, în Baia Mare topirea zăpezii a dezvăluit gropile din şosele. Sunt cu miile, de la aleile dintre blocuri până pe marile bulevarde. Pe lângă necazurile provocate şoferilor, craterele din asfalt îi pot aduce primăriei locale amenzi din partea Biroului Rutier. Nu ar fi însă o premieră. Iarna aceasta instituția a fost sancționată de trei ori pentru lipsa deszăpezirii în timp util.

Izabela Jurasko, corespondent Digi24 Oradea: "După ce a fost îngropat în zăpadă cu săptămânile, acum orașul Baia Mare este plin de gropi. Totul spre disperarea șoferilor."

"Dezastru… asta este! Ferești una și dai în trei", e nemulţumit un şofer.

"Uitați-vă în portbagaj, că am pană pe care trebuie să mă duc să o fac. Uitați-vă! Cu janta cu tot s-a deformat", spune altul.

Izabela Jurasko, corespondent Digi24 Oradea: "Ne aflăm pe bulevardul București din Baia Mare, unul dintre principalele bulevarde din oraș. Sute de gropi sunt prezente în carosabil ceea ce face ca misiunea șoferilor aflați în trafic să fie îngreunată."

Nu doar șoferii reclamă starea proastă a drumurilor, ci și Biroul Rutier Baia Mare, care amenință autoritățile locale cu amenzi.

"Starea rețelei stradale de pe raza municipiului Baia Mare este una precară. Din acest motiv am relaționat cu Primăria municipiului Baia Mare pentru a lua măsurile necesare în ceea ce privește viabilitatea drumurilor din Baia Mare. Până la această dată nu au fost aplicate sancțiuni, urmând a fi aplicate în cazul în care nu se vor lua măsurile necesare", a explicat subinspectorul Flauviu Duciuc, Biroul Rutier Baia Mare.

Recent numit în funcție, viceprimarul orașului Baia Mare, Cristian Niculescu Ţâgârlaș, acuză calitatea lucrărilor de asfaltare din ultimii ani. Admite însă că plombările făcute anul acesta au fost un eșec, astfel că operațiunea a fost reluată.

"Vom interveni, vom asfalta, vom plomba. Lucrurile sunt provizorii la nivel de februarie pentru că temperatura și condițiile meteo nu ne permit intervenții definitive, iar în martie vom finaliza toate operațiunile astfel încât carosabilul să fie din nou practicabil."

Până atunci însă, șoferilor nu le rămâne decât să accepte situația. Sau să circule mai degrabă pe jos.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri