Sari la conținut

BAIA MARE. Un viceprimar a primit atribuții de primar. Cherecheş vrea să depună jurământul în catedrală

foto: infomm.ro

Trei ore. Atât a durat ședința de constituire a noului Consiliu Local din Baia Mare. Aflat în arest preventiv de aproape două luni, primarul Cătălin Cherecheș, a ținut să le trasmită colegilor săi din primărie o invitaţie, citită de Mihaela Pușnava, din partea Coaliției pentru Baia Mare:

"Va invit public, în data de 3 iulie, la Catedrala Episcopală “Sf Treime” la un moment emoționant pentru mine – depunerea jurământului în calitate de primar al municipiului Baia Mare."

Într-o răspuns adresat Digi24, conducerea Penitenciarului Gherla a precizat: "Am fost înştiinţaţi cu privire la rezultatul alegerilor din Baia Mare. Ca atare, în zilele următoare se va lua o decizie cu privire la data şi locul în care domnul Cătălin Cherecheş va depune jurământul."

Viceprimar cu atribuţii de primar

În urma propunerilor și a votului secret au fost aleși și cei doi noi viceprimari: Marinel Rob, de profesie inginer silvic și Noemi Vida, aflată la al treilea mandat de consilier local.

"E o mare onoare, dar și o obligație din punctul nostru de vedere pentru că înaintașii noștri au ridicat ștacheta destul de înalt și trebuie să ne conformăm", a declarat Noemi Vida, viceprimarul orașului Baia Mare.

Întrucât primarul ales se află în arest la Gherla, consilierii au suplimentat ordinea de zi cu un punct ce a vizat numirea unui viceprimar cu atribuții de primar. În urma votului secret, Marinel Rob a fost ales cu 18 voturi “pentru” dintr-un total de 22 exprimate.

"Mandatul meu va înceta în momentul în care revine domnul primar ales, Cătălin Cherecheș, la post. În primul rând vreau să fac un inventar la situației în care se află Primăria Baia Mare, vreau să fac o informare oportună și reală a consiliului local în care ne regăsim și să găsim soluții pentru eventualele probleme care se vor regăsi", a precizat Marinel Rob.

Noul Consiliu Local al municipiului Baia Mare este format din 23 de consilieri, în majoritate (11 dintre ei) din partea Coaliției pentru Baia Mare. Cel mai tânăr dintre ei este consilierul din partea PNL, Ioana Marincaș, în vârstă de doar 26 de ani.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa