Sari la conținut

Bărbat acuzat de pedofilie. A încercat să convingă un orfan din Bihor să fugă cu el

Un bărbat de 46 de ani, din Bucureşti, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT Oradea pentru că ar fi întreţinut raporturi sexuale cu un minor. Totul s-ar fi consumat în cursul acestui an, într-o pensiune din Bihor.

Procurorii au stabilit că bărbatul şi-a abordat victima, un minor de 14 ani, în luna aprilie pe o reţea de socializare.

„Profitând de faptul că minorul se afla instituționalizat într-un centru de pe raza judeţului Bihor, fiind astfel lipsit de afecțiunea părinților, inculpatul i-a făcut acestuia complimente, i-a trimis sume de bani și alte bunuri, i-a încărcat cartela telefonică, toate acestea fiind realizate cu scopul de a câștiga încrederea minorului”, susţin procurorii.

Bărbatul şi minorul au început să aibă discuții privind teme de natură sexuală, și-au trimis fotografii şi au schimbat numerele de telefon, promiţându-şi că se vor întâlni. Mai mult, adolescentului i s-a promis că va fi scos din centru şi va fi dus în Bucureşti.

În luna septembrie, cei doi s-au întâlnit în comuna Tinca. Bărbatul i-a cerut minorului să mintă şi să-l prezinte preotului paroh, președintele asociației care avea în grijă centrul unde se afla victima, drept unchiul acestuia.

Pe 25 septembrie, „inculpatul l-a așteptat pe minor de la ieșirea de la cursuri, s-au deplasat la restaurant, iar apoi au mers la o pensiune situată pe raza judeţului Bihor, unde era cazat inculpatul. În incinta camerei, inculpatul și persoana vătămată au întreținut raporturi sexuale iar a doua zi dimineața, în jurul orelor 11:30, organele de poliție i-au identificat pe cei doi în camera  pensiunii, fiind sesizate cu dispariția minorului la data de 25.09.2017, de către preotul paroh, președintele asociației”, au transmis procurorii DIICOT Oradea.

Bărbatul mai este acuzat că a cerut şi a stocat pe telefon imagini indecente cu minorul. El va fi judecat de magistraţii Tribunalului Bihor.

Editor web: Adrian Laboş

Pe aceeași temă