Baze sportive abandonate. Mai multe investiţii din Bihor au fost sistate din lipsa finanţărilor

Data publicării:
baze sportive

30 de localităţi din Bihor ar fi urmat să beneficieze de noi baze sportive construite prin Programul de Dezvoltare a Infrastructurii Rurale. În mai bine de jumătate dintre ele, lucrările nu au fost finalizate pentru că banii promişi de Guvern prin Ordonanţa 7 din 2006 nu au fost alocaţi niciodată în întregime. S-a întâmplat în Tileagd, unde primăria a primit 300 de mii de lei, din cei 680 de mii de lei necesari.

"Din ceea ce am primit, am făcut ca să fie funcţională, deci nu am început la vestiare sau să începem toate odată, pentru că se pare că am presimţit că nu va fi dus la bun sfârşit", explică Adrian Codrean, primarul comunei Tileagd. "Am făcut îngrădirea bazei sportive, tribunele, nocturna, că aşa erau proiectele."

În schimb, nu au mai fost făcute vestiarele, şi ele prevăzute în proiect.

"În acest caz, sportivii sunt nevoiţi să folosească o clădire veche care se află în imediata apropiere a terenului de sport", a constatat Anca Deac, reporter Digi24 Oradea.

O situaţie asemănătoare se înregistrează la Borod, unde au ajuns aproape 400 de mii de lei din cei 690 de mii prevăzuţi pentru noua bază sportivă. Însă, finanţarea a fost oprită brusc. Autorităţile locale au reuşit să construiască o anexă, să amplaseze tribuna şi să împrejmuiască baza sportivă. Nu au mai avut bani pentru amenajarea terenului sportiv care este plin de pietre şi buruieni.

"- Anexa e făcută pentru vestiare, deci intenţia a fost bună, numai că nu s-a mai continuat, curent nu s-a băgat, apă nu este, nimic.
- Şi a rămas aşa nefolosită.
- Da."

"Aici trebuie să se dea bani pentru că e pentru oameni, nu e pentru mine sau dumneata. Aici e baiul cu clasa politică din România că face diferenţa. Nu eşti din partid cu mine, gata."

În Bihor, valoarea totală a proiectelor aprobate spre finanţare a fost de 29 de milioane 300 de mii de lei. Din aceşti bani au ajuns la primării doar 9 milioane de lei.

Reporter: Anca Deac
Operator: Florin Lucuţa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri