BIHOR. Familie de sirieni, oprită lângă graniţa cu Ungaria

Data actualizării: Data publicării:
FAMILIE SIRIENI
foto: ITPF Oradea

Cinci sirieni, membri ai aceleaşi familii, au fost găsiţi noaptea trecută de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Borş, din judeţul Bihor, în apropierea graniţei cu Ungaria. Se aflau cu toţii într-un autoturism condus de un cetăţean apatrid de origine libaneză, care urma să-i treacă ilegal frontiera.

FAMILIE SIRIENI
foto: ITPF Oradea

Întâmplarea a avut loc noaptea trecută, în jurul orei 2:30. La aproximativ 300 de metri de linia de frontieră, oamenii legii au oprit un autoturism înmatriculat în Italia. La volan era un apatrid de origine libaneză, Khalif A., de 37 ani, alături de care se mai aflau cinci persoane, cetăţeni străini.

"În urma verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni sirieni, doi adulţi, ambii în vârstă de 30 de ani, şi trei copii, cu vârste cuprinse între 1 şi 7 ani, solicitanţi de azil în România. (...) Persoanele în cauză, care formau o familie, urmau să fie sprijinite de cetăţeanul apatrid pentru a trece ilegal frontiera în Ungaria", a transmis comisarul-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea.

Cei cinci sirieni sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei, în timp ce şoferul autoturismului este acuzat de trafic de migranţi.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri