"Capsulă a timpului" cu eseuri despre Eminescu

Data publicării:
premiere eminescu

Cei 12 câștigători ai concursului școlar de eseuri „Ce-ți dorim noi ție, dulce Românie" au fost premiați în cadrul târgului de carte Gaudeamus. Concursul a presupus realizarea unor eseuri despre poezia scrisă acum mai bine de un veac şi jumătate, pe când avea doar 17 ani, de Mihai Eminescu.

Lucrările liceenilor au fost jurizate de o comisie care a stabilit câştigătorii.

Cele mai valoroase lucrări vor fi publicate în revista Familia, care apare din 1880 la Oradea. În plus, vor fi depuse într-o "capsulă a timpului" care va fi plasată cu ocazia Centenarului, în soclul statuii lui Mihai Eminescu din Oradea. Va fi deschisă doar pe 15 ianuarie 2050, când se vor împlini două veacuri de la naşterea poetului.

Lucian Silaghi, directorul Direcţiei pentru Cultură Bihor: "Sunt repere temporale pe care le-am ales şi nu lipsit de importanţă, în acest an sărbătorim Centenarul Marii Uniri şi în acest context am spus că ar fi bine să marcăm 14 aprilie, când s-au împlinit 151 de ani de când, în Revista Familia, apărea un nou poem al adolescentului Mihai Eminescu intitulat "Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie", de aici nu a mai fost decât un pas pentru a gândi un concurs şcolar de eseuri."

Reporter: Anca Deac
Operator: Florin Lucuţa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri