Sari la conținut

Cătălin Cherecheș, aniversare fără jurământ. Primarul de Baia Mare nu a venit la şedinţa extraordinară de Consiliu Local

Joi dimineață, pe holurile Primăriei Baia Mare două femei îl așteptau cu sufletul la gură pe primarul Cătălin Cherecheș:

"- Pentru el am venit că am auzit că vine acasă, să depună jurământul.
- Astăzi este și ziua dânsului.
- Da, să aibă sănătate și bucurie. Îmi pare tare rău de el. Stăm aici o săptămână, facem greva foamei, până îl aduce acasă."

"Am crezut că vine, dacă am auzit că depune jurământul. Am zis…mergem să îl vedem."

La câteva zile după ședința extraordinară de consiliu local care ar fi trebuit să aibă loc în catedrala ortodoxă din Baia Mare, a fost convocată alta. A fost programată chiar în ziua în care edilul arestat preventiv a împlinit 38 de ani.

"Ințial, primarul Cătălin Cherecheș și-a dorit să depună jurământul în catedrala din Baia Mare. Penitenciarul Gherla nu a fost însă de acord cu această locație, întrucât clădirea nu corespunde din punct de vedere operativ. Acum, reprezentanții primăriei dau ca locație sigură sala Europa din cadrul Primăriei Baia Mare", a relatat Izabela Jurasko, corespondent Digi24 Oradea.

Însă Cătălin Cherecheș nu și-a făcut apariția. Explicația?

"Nu s-au demarat din timp procedurile așa că, ca să fim pe lege, s-a amânat", susţine Gabriela Hofer, consilier local Baia Mare.

"Când vor comunica data la care au decis să convoace adunarea și să se depună jurământul, cu escortă va fi transportat la primăria din Baia Mare", dă asigurări inspectorul principal Elisabeta Fetche, de la Penitenciarul Gherla.

"Eu cred că în final nedreptățile care i s-au făcut în această perioadă vor ieși la iveală și totul se va termina cu bine", îşi doreşte Ștefan Pop, consilier local Baia Mare.

Cătălin Cherecheș se află în arest preventiv din 27 aprilie după ce a fost prins în flagrant delict în timp ce primea 30.000 lei în biroul său din Primăria Baia Mare. Edilul a susținut că a fost vorba despre un împrumut care i-a fost returnat.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa