Cele mai reușite proiecte din Bihor, premiate de Consiliul Județean

Data actualizării: Data publicării:
GALA_PROIECTE_3

Peste 20 de proiecte ale ONG-urilor au fost premiate în cadrul primei gale organizate de Consiliul Județean Bihor. Jurizarea s-a făcut online și au fost premiate cele mai bune proiecte culturale, cele mai frumoase activități de tineret și cele mai bune activități sportive. Administrația județeană a avut la dispoziție peste 1 milion de lei pentru a finanța parțial în acest an peste 180 de proiecte.

Dintre proiectele finanțate partial în 2018 de Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte din cadrul Consiliului Județean Bihor, 120 au fost depuse de ONG-uri.

„Trebuie să aibă și o cofinanțare proprie, să facă dovada cheltuirii sumelor respective și, totodată, aceste acțiuni să se realizeze în așa fel încât să nu cheltuim banii publici ilegal", spune Traian Bodea, vicepreşedintele CJ Bihor.

Cele mai reușite proiecte au fost premiate, aseară, în cadrul primei astfel de gale, organizate de Consiliul Județen Bihor. Jurizarea s-a făcut online în cadrul a 15 categorii, printre care cel mai mare festival sau cel mai bun proiect cultural.

„Proiectul nostru s-a numit Atelierele Creative Cultură în Mișcare, s-a bazat pe facilitarea accesului pentru copiii care nu au fost niciodată în preajma artei. Am avut o cofinanțare din partea Consiliului Județean, bani cu care am cumpărat materialele necesare pentru aceste ateliere", a spus unul dintre autorii unui proiect.

"Proiectul poartă denumirea „Mici meșteșugari", au fost implicați peste 100 de copii și tineri cu dizabilități din județ. Prin finanțare am reușit să cumpărăm cât mai multe materiale și transportul acestor copii și tineri și mâncare."

"Am încercat să premiem cele mai bune proiecte care au fost depuse pentru finantare la DDIP şi, bineînţeles, totodată să încurajăm astfel de acţiuni culturale, educative, sportive", susține Traian Bodea.

În 2018, Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte din cadrul Consiliului Județean Bihor a beneficiat de un buget de 1,2 milioane de lei.

Reporter: Andrada Rește
Operator: Ticu Gheorghiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri