Cinci administratori de firme, reţinuţi pentru evaziune şi spălare de bani

Data publicării:
bani spalare

Investigaţiile poliţiştilor îi vizează pe un bărbat de 38 de ani, administrator al două firme din Oradea şi din comuna Sânmartin, pe un orădean de 34 de ani, reprezentant al şase societăţi comerciale, şi pe un bărbat de 33 de ani, din comuna Ţeţchea, care administra alte două firme.

Acestora li s-au adăugat o femeie de 35 de ani şi un orădean de 56 de ani, fiecare administrator al câte unei societăţi comerciale.

Cei cinci sunt bănuiţi că între anii 2010 şi 2012, „ar fi înregistrat sau au mijlocit înregistrarea în evidenţele contabile ale societăţilor pe care le reprezentau a unor facturi fictive de la firme cu comportament de tip „fantomă"", spun anchetatorii. În acest fel nu se plăteau taxe pentru operaţiuni reale de prestări de servicii în domeniul construcţiilor.

Poliţiştii au descoperit că plata facturilor emise de firmele "fantomă" s-a făcut prin transfer bancar sau în numerar. Ulterior, însă, banii au fost retraşi în baza unor borderouri fictive, care atestau în mod nereal achiziţii de materiale.

„Prejudiciul provocat astfel bugetului consolidat al statului este estimat, până în prezent, la 3.111.089 lei", au comunicat oamenii legii.

Cei cinci administratori au fost reţinuţi, iar judecătorii Tribunalului Bihor vor decide dacă emit mandate de arestare pe numele lor.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri