Clasament Trivago: Oradea, în topul destinaţiilor europene

Data publicării:
oradea trivago

Premieră neaşteptată pentru Oradea. Aproape inexistent pe harta turistică a României până în urmă cu câţiva ani, oraşul a intrat direct în topul celor mai convenabile 10 destinaţii din Europa care merită vizitate în 2017. Clasamentul a fost realizat de Trivago, un site care compară preţurile a peste 700 de mii de hoteluri din întreaga lume. În realizarea topului s-a ţinut cont de numărul rezervărilor, al nopţilor de cazare şi de preţul serviciilor hoteliere.

Mihai Jurca, directorul executiv al Asociaţiei de Promovare a Turismului din Oradea şi Regiune: "De ce vin turiştii în Oradea? Pentru că e o destinaţie nouă pe harta României şi pe harta europeană, o destinaţie proaspătă şi despre care nu au auzit."

E una dintre explicaţiile intrării Oradei direct pe locul 7 în topul Trivago al celor 100 de destinaţii cu cel mai bun raport preţ-calitate. Oraşul a devansat Sibiul, care se află pe poziţia a zecea, dar şi Braşovul, un oraş cu tradiţie turistică. Realizatorii clasamentului au luat în considerare numărul de rezervări şi de cazări la hoteluri, precum şi preţul plătit pentru un loc. În Oradea, o noapte de cazare are un cost mediu de 193 de lei, iar numărul turiştilor e în continuă creştere.

Adrian Martin, directorul unui hotel din Oradea: "Pentru hotelieri, acest lucru ne-a permis să ne gândim la o extindere şi am preluat în administrare acest hotel care se află în cadrul cetăţii Oradea iar decând am deschis acest hotel de o lună jumate am observat un flux destul de mare şi constant de clienţi care vin strictz pentru a vizita oraşul Oradea."

O altă explicaţie pentru creşterea numărului de vizitatori în Oradea o reprezintă investiţiile cu fonduri europene realizate în acest scop.

Bogdan Costea, reporter Digi24 Oradea: "Refacerea oraşului în scop turistic a început din zona centrală. Doar în piaţa Unirii au fost investite 4,4 milioane de euro pentru a pune în valoare monumentele de erhitectură şi cele cu importanţă istorică. Un astfel de obiectiv reabilitat de curând este sinagoga Zion; de altfel una dintre cele mai mari din Europa şi care a atras anul trecut în Oradea peste 5000 de vizitatori."

Primul în topul destinaţiilor europene cu cel mai bun raport preţ-calitate se află pentru al treilea an consecutiv oraşul Mostar din Bosnia şi Herţegovina. La mică distanţă urmează localitatea Novi Sad, din Serbia.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri