Sari la conținut

Comisar-şef în cadrul Poliţiei Rutiere Bihor, reţinut de DNA Oradea

Un comisar-şef al Poliţiei Rutiere Bihor a fost reţinut de DNA Oradea pentru 24 de ore pentru luare de mită. Marcel Ghirosa ar fi cerut şi primit miercuri 400 de lei, chiar în sediul Poliţiei Rutiere. În schimbul banilor ar fi urmat să dea o soluţie favorabilă într-o cauză penală.

Potrivit unui comunicat al DNA, totul a început pe 28 decembrie 2016: "Inculpatul Ghirosa Marcel, în calitate de comisar-șef în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor – Serviciul Rutier, în mod repetat, a pretins de la o persoană cercetată pentru comiterea unui accident de circulație cu victime (martor în cauză), suma de 600 lei din care a primit în aceeași zi doar 200 lei, restul urmând să-i fie remiși după sărbătorile de iarnă."

Astfel, pe 4 ianuarie 2017, poliţistul ar fi primit și restul de 400 lei, moment în care a fost prins în flagrant delict.

În schimbul banilor, spun procurorii DNA, comisarul-şef Ghirosa ar fi urmat să restituie către o persoană permisul de conducere ridicat în urma producerii unui accident. În plus, spun anchetatorii, poliţistul ar fi promis "soluționarea favorabilă a tuturor aspectelor rezultate din producerea accidentului  (...), inclusiv în sensul propunerii unei soluții de clasare a cauzei penale".

Comisarul-şef Marcel Ghirosa a fost dus astăzi la Tribunalul Bihor, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Redactor: Bogdan Băcilă

Pe aceeași temă