Concedii estivale, programate din iarnă

Data actualizării: Data publicării:
concediu 1

Înţeleptul îşi face iarna car şi vara sanie. Că este aşa o confirmă şi miile de români care, deşi anul abia a început, și-au rezervat deja vacanțele pentru sezonul estival. Au profitat de ofertele de early booking, au achitat avansul de 30% și acum numără zilele până la concediu. Sunt de două ori mai mulţi clienţi decât în aceeaşi perioadă a lui 2017, iar destinaţia preferată rămâne Antalya.

"Într-una din zile, per total regiune, s-au înscris peste 1000 de persoane pentru charter-ul de Antalya. Ceea ce este incredibil având în vedere că, totuși, mai este mult până la perioada de vară", susţine Mircea Spătar, directorul unei agenții de turism.

Prevăzători din fire, mii de românii și-au stabilit din timp concediile pentru la vară. Ofertele early-booking, care vin cu reduceri de 30 de procente, dar și posibilitatea de a alege dintr-o ofertă diversificată i-au determinat să își rezerve din timp biletul de vacanță.

"Tot mai mulți turiști sunt învățați să își rezerve vacanțele din timp, având experiența anului trecut când nu prea au găsit oferte last-minute. Deja astăzi, la mijlocul lunii ianuarie, avem charter-ul de Antalya, din data de 22 iunie, de exemplu, plin", a anunţat Mircea Spătar.

În topul preferințelor rămân destinații ca Antalya sau Grecia. Un sejur all-inclusive de 7 nopți pentru 2 adulti și un copil, zbor cu avionul, costa acolo, în medie, 1500 de euro. Cu toate că până la vară mai sunt aproximativ 6 luni:

"Deja există totuși hoteluri la care nu mai găsim locuri pentru toată vara. Nu ne-am așteptat nici noi la acest fenomen, dar pentru că ofertele încep să apară deja foarte devreme. Acum, în ianuarie, am avut surpriza să găsim hoteluri în stop sales", susţine Daniela Grigorescu, directorul unei agenții de turism.

Însă nu toți românii își permit să scoată bani din buzunar când vine vorba de vacanțe.

"- Cine poate să își permită, face și treaba asta.
- Dumneavoastră v-ați gândit unde veți merge în concediu?
- Nu m-am gandit că nu am cum."

"Vedeți că romanul se descurcă. Dacă n-are bani, schimbă 100 de euro."

În ultimii ani, operatorii din turism au constatat că tot mai mulți români optează pentru vacanțe în familie, cu copiii, părinții și bunicii.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri