Concert în cea mai mare bazilică barocă din România

Data actualizării: Data publicării:
concert bazilica

De pe scena Teatrului Metropolitan din New York, în cea mai mare bazilică barocă din România. Soprana orădeană Brigitta Kelle a revenit în orașul natal pentru cea de-a III-a ediție a festivalului European Music Open. Timp de șase zile, artiști importanți vor concerta în mai multe locuri reprezentative din oraș. Duminică, festivalul se va încheia cu un concert al corului Madrigal.

Absolventă a Facultății de Muzică la Oradea și în prezent membră a operei din Düsseldorf, soprana Brigitta Kelle a cântat de-a lungul timpului pe mari scene ale lumii. În 2014 a avut un rol la Teatrul Metropolitan din New York.

"Foarte mare emoția! Cred că la Metropolitan n-am avut așa emoții. Mă simt bine și sunt bucuroasă, dar parcă ar fi o așteptare, dar nu este, pentru că întotdeauna întâlnesc o mare iubire", a spus Brigitta Kelle, soprană.

Artista a revenit în țară pentru Festivalul European Music Open. Aseară a concertat în Bazilica Romano-Catolică, cea mai mare catedrală barocă din România, alături de corul și orchestra Filarmonicii din Oradea, condusă de un celebru dirijor japonez.

"Sunt foarte bucuros că am cântat Brukner, de asemenea două piese din Wagner. A fost o experiență foarte plăcută, iar publicul a fost încântător! Mi-a plăcut", a declarat Shuya Okatsu, dirijor.

Sute de oameni au aplaudat reprezentația.

"E o ocazie deosebită de a vedea corul și filarmonica și soliștii interpretând magistral opere clasice de Wagner și Bruckner, într-o atmosferă clasică", a remarcat un spectator.

"Ambianța, sala și multitudinea auditoriului, totul mi s-a părut absolut festiv", a completat altul

Cea de-a treia ediție a festivalului a început pe 19 iunie și aduce șase zile de concerte în mai multe locuri reprezentative din oraș.

"Eu zic că e un program interesant, un program atrăgător; o spun și faptul că mai toate evenimentele sunt sold out", a precizat Alexandru Badea, directorul artistic al festivalului.

Festivalul European Music Open din Oradea se va încheia duminică, 24 iunie, cu un concert extraordinar al corului Madrigal, în Sala Mare a Teatrului Regina Maria.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Norbert Hegedus

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri