Sari la conținut

Corul Filarmonicii din Oradea va concerta alături de Ennio Morricone

Corul Filarmonicii din Oradea se pregãtește sã schimbe scena. Dacã pânã acum majoritatea artiștilor au susținut reprezentanții în fața a sute de spectatori, de miercuri ei vor cânta pentru cel puțin 10 mii de oameni. Timp de trei sãptãmâni, coriștii orãdeni vor concerta pe unele dintre cele mai mari scene din Franța, Germania și Luxemburg alãturi de compozitorul și dirijorul italian Ennio Morricone.

"E vorba de multe, multe emoții în primul rând. Este pentru mulți dintre noi, membrii ai corului, prima experiență de acest gen. Este vorba despre un turneu foarte important pentru noi, de avengură și sperăm că vom aduce lauri", îşi doreşte Loredana Pantea, corist.

"Am avut câteva colaborări anterioare cu filarmonica din Debrețin și partenerii noștri de acolo au avut nevoie de un alt cor cu care să colaboreze pentru că merg două coruri în turneu și ne-au solicitat", dezvăluie Ovidiu Niculaș, șeful corului Filarmonicii de Stat din Oradea.

Pregãtiți, dar foarte emoționați se declarã și cei 38 de artiști care vor pleca în turneu. Vor interpreta piese din coloana sonorã a unor filme precum "Caracatiția", "Cinema Paradiso" sau "The Good, the Bad and The Ugly".

"Partiturile le-am primit în cursul lunii ianuarie și de atunci repetăm programul Morricone. Este un program special, muzică de film. Acest turneu este o invitație specială și sperăm din tot sufletul să fie numai un început", a declarat Laszloffy Zsolt, dirijorul corului.

"Este o oportunitate deosebită pentru a-l cunoaște pe Ennio Morricone și muzica acestuia și de asemenea pentru noi, colaboratorii, de a trăi ceva mai mult muzica, deci la un alt nivel", consideră Monica Matiuț, colaborator al corului.

La 86 de ani, Ennio Morricone are o carierã impresionantã, legatã cu precãdere de muzica de film. A compus pentru mai mult de 500 de filme și seriale. În 2007 a fost rãsplãtit de Academia Americanã de Film cu un premiu onorific pentru contribuția sa la muzica de film.

Reporter: Diana Grad
Operator: Tiberiu Catrișcău