Curs de gătit pentru copii. Lecţiile au ca scop schimbarea alimentației celor mici

Data publicării:
curs de gatit 121015

Printre cei care și-au pus pentru prima dată șorțul se află și Thea. Mica bucătăreasă are doar 8 ani, dar știe exact ce vrea să înveţe la acest curs.

"- Îmi place aici. E distractiv și...
- Ți s-a părut greu?
- Nu, deloc.
- Ce ai vrea tu să înveți să gătești?
- Un tort foarte mare."

"A fost foarte încântată prima oară când i-am spus și mie mi s-a părut o idee foarte bună", spune Adina Dulghen, mătușa fetiţei.

Cursul de gastronomie se desfășoară într-o manieră simplă şi dinamică și e presărat cu mici glume. Asta pentru a-i face pe copii să fie atenți și să meargă acasă cu lecția gata învățată.

"- Georgiana, ce punem pe legume?
- Sare.
- Foarte bine. Altceva?
- Piper.
- Foarte bine. Bravo! Aia e. Vedeți că știți!"

Sala de clasă e asemenea unei bucătării, unde toate ustensilele și ingredintele sunt puse la dispoziția copiilor de chef Tiberius Szappanos. Specialist în bucătărie și absolvent al unei școli de management culinar din Austria, el este adeptul măncării sănătoase și cât mai naturale.

"Am umblat foarte mult în străinătate și am văzut astfel de lucruri făcute în Anglia. Am văzut și în Budapesta și chiar în Franța. Mi-a plăcut foarte mult ideea. Am văzut cum se lucrează, am văzut care sunt beneficiile unui copil."

Obligatorie la finalul fiecărei ore este gustarea preparatelor pregătite, de altfel și cea mai așteptată etapă de către copii. Cursul de gastronomie durează cinci ședințe a câte două ore, fiecare iar prețul este de 400 de lei.

Reporter: Diana Grad
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri