Designul medaliilor pentru Olimpiada de iarnă din 2016 a fost realizat de un român

Data publicării:
medalii

Ciprian Burzo este student în anul trei, la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, și este pasionat de design încă din liceu. De câțiva ani, participă la concursuri online și a realiyat proiecte pentru diverse firme. A descoperit din întâmplare competiția organizată de Mișcarea Olimpică de Iarnă pentru Tineret. Acolo a avut dreptul să prezinte designul unei singure medalii.

"Am vrut să reprezint relieful, să reprezint podiumul, dar şi elemente precum zăpada, gheaţa, trambulina, urmele lăsate de schiuri, de sanie şi totul combinat mi-a ieşit foarte bine", spune Ciprian.

La finalul concursului, după ce a fost verificat de unul dintre organizatori, a fost anunțat că proiectul său a fost declarat câștigător.

"A fost o veste extraordinară pentru mine, chiar nu mă aşteptam, nu aşteptam acel telefon, dar a fost incredibil."

Designul gândit de român a impresionat juriul, format din foști sportivi și ziariști, care au participat de la edițiile precedente ale Jocurilor.

"Design-ul este unic, contemporan și ține cont de spiritul Jocurilor Olimpice pentru Tineret. Căutam ceva diferit, care să reprezinte toate elementele Jocurilor. Mă bucur că un tânăr de 20 de ani a reușit să surprindă toate aceste lucruri, ba chiar mai mult, în design-ul său câștigător", a declarat Sonali Prasad, membră a juriului.

Ciprian Burzo va fi recompensat de Mișcarea Olimpică cu o excursie în Lillehammer, gazda Jocurilor Olimpice de Iarnă pentru Tineret. Acolo va primi trei medalii, una de aur, una de argint și una de bronz, exact ca și cele decernate câștigătorilor.

Redactor: Adrian Ciucuriță
Operator: Kristian Kosa
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri