Doi migranţi, descoperiţi în Vama Borş, ascunşi într-un TIR

Data publicării:
SRI L 1

Descoperirea a fost făcută luni după-amiază, înainte de ora 15, când TIR-ul a intrat în Punctul de Trecere a Frontierei Borş. Înmatriculat în România, vehiculul era condus de cetăţeanul italian
Pompeo B., în vârstă de 45 ani, şi transporta lăzi de plastic pentru o firmă din Italia.

„Poliţiştii de frontieră au observat în cabina camionului o geantă mare de voiaj, în care se aflau lucruri personale pentru mai multe persoane, motiv pentru care au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport", a precizat comisarul-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea.

Astfel, printre lăzile de plastic din remorcă au fost găsiţi doi bărbaţi, în vârstă de 28 de ani. Cei doi sunt cetăţeni din Sri Lanka şi solicitanţi de azil în România. Ei au recunoscut că voiau să ajungă în Franţa, motiv pentru care au luat legătura cu un conaţional, prin intermediul căruia s-au întâlnit cu şoferul italian. Acesta s-a oferit să-i transporte până la destinaţie, unde urma să primească de fiecare 2.000 de euro.

Asiaticii sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, în timp ce şoferul este acuzat de trafic de migranţi. El a şi fost reţinut pentru 24 de ore şi a fost prezentat Tribunalului Bihor, cu propunere de arestare preventivă.

Editor web: Adrian Laboş
Foto: ITPF Oradea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri