VIDEO. Două tinere din Timişoara, călăuze pentru opt migranţi

Data actualizării: Data publicării:
transfugi migranti Bihor

Două românce au încercat să scoată ilegal din ţară, prin Bihor, opt migranţi din Irak, Iran şi Afganistan. Poliţia de Frontieră i-a oprit pe toţi zece, care încercau să ajungă în Ungaria cu două maşini.

Cele două românce de 20 şi 26 de ani sunt din Timişoara şi s-au gândit să facă un ban în plus încercând să îi ducă pe cei opt migranţi în Ungaria. Însă, luni seara, în jurul orei 20:30, au fost oprite de poliţiştii de frontieră în localitatea Cheresig, din Bihor.

Pentru că în cele două maşini pe care le conduceau aveau opt pasageri fără acte, ele au fost duse la secţie, împreună cu cei din Orientul Mijlociu.

„Polițiștii de frontieră au stabilit faptul că cei opt sunt cetăţeni din Iran, Irak şi Afganistan, şapte adulţi (patru bărbaţi şi trei femei), cu vârste cuprinse între 26 şi 47 de ani, și un minor în vârstă de 12 ani. O parte dintre aceştia sunt solicitanţi de azil în ţara noastră”, a transmis purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea, comisarul-şef Laura Bondar.

Migranţii au declarat că doreau să treacă ilegal frontiera în Ungaria pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen. Poliţiştii de frontieră au aflat că afro-asiaticii au fost preluaţi de cele două tinere din Timişoara şi au fost transportaţi cu maşinile până lângă graniţă.

Cele două călăuze au acum dosar penal pentru trafic de migranţi, iar ceilalţi sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei.

„Reamintim cetăţenilor să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situaţia în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunţe echipajele Poliţiei de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcţionează non-stop - 021/9590”, a precizat comisarul-şef Laura Bondar.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri