Sari la conținut
News Alert

Fără amenzi de parcare în Oradea

Acţiunea Prefecturii Bihor a pornit după ce săptămâna trecută subprefectul Cristian Bitea a atacat în instanţă decizia primarului Ilie Bolojan de a înfiinţa mai multe locuri de staţionare de scurtă durată în Oradea. Acum instituţia prefectului contestă mai multe articole din regulamentul parcărilor care, spun juriştii Prefecturii, sunt ilegale.

"Am efectuat acest atac în contencios administrativ şi procedural din considerente de nelegalitate a unor prevederi ale hotărârii 640 din 2006 vis-a-vis de instituirea unor aşa-zise taxe pe care noi le considerăm nelegale", spune Cristian Bitea, subprefect de Bihor.

Din acest motiv, "Primăria Oradea nu va mai efectua ridicări de maşini decât la solicitările Poliţiei Rutiere acolo unde se constată că se blochează circulaţia şi se formează ambuteiaje", spune Ilie Bolojan, primarul Oradei. "Problema care apare este că în cazul în care nu putem administra cererea de locuri de parcare, cererea de parcare în condiţii de gratuitate va fi incomparabil mai mare decât oferta de locuri."

Subprefectul Cristian Bitea spune că acţiunea în instanţă nu are legătură cu faptul că maşina sa a fost ridicată săptămâna trecută de angajaţii de la parcări.

La rândul său, primarul Bolojan spune că va folosi toate căile de atac pentru a câştiga procesul cu Prefectura Bihor care, susține edilul, nu a notificat instituţia pe care o conduce despre această acţiune. Dacă instanţa va da câştig de cauză administraţiei locale, primăria va cere despăgubiri ca să recupereze banii care ar fi putut să-i încaseze din parcări.

reporter: Bogdan Costea
operator: Robert Rezmuves

editor web: Adrian Laboș