Sari la conținut

Florin Birta, noul președinte al PNL Oradea

Viceprimarul de Oradea Florin Birta este noul preşedinte al filialei locale a PNL. Birta a câștigat cu 7 voturi lupta electorală cu celălalt viceprimar al municipiului Mircea Mălan. Peste două săptămâni sunt programate alegerile pentru șefia filialei judeţene, la care și-a anunţat candidatura primarul Oradei, Ilie Bolojan.

Înainte de vot, fiecare din cei doi candidați la conducerea PNL Oradea și-a prezentat reușitele care îl recomandă pentru noua funcție.

Florin Birta, candidat la preşedinţia PNL Oradea: "Alături de oameni de valoare am putut să pun umărul la dezvoltarea acestui partid şi acestui oraş. În ultimii ani am condus Clubul Sportiv Municipal Oradea. În calitate de preşedinte, rezultatele au fost extraordinare. Azi, ca viceprimar, sunt implicat în coordonarea mai multor direcţii şi proiecte."

Mircea Mălan, candidat la preşedinţia PNL Oradea: "Am coordonat aproape toate marile proiecte pe care oraşul nostru le-a derulat până în această perioadă, de la investiţiile mari, în termoficare, la pasajele peste centură, la drumul expres, la Piaţa Unirii, la Aquapark, piaţa din Rogerius."

Numărătoarea voturilor a stabilit că ambii candidați au reușit să convingă un număr aproximativ egal de liberali.

"Pentru Birta Florin Alin - 403 voturi şi voturi pentru domnul Mălan Mircea - 396, ceea ce înseamnă că domnul Birta Florin Alin este preşedintele organizaţiei municipale Oradea a Partidului Naţional Liberal", a anunţat Janos Kiss, preşedinte de comisie.

"Mă aşteptam să fie un rezultat foarte strâns, nu eram convins că va fi în favoarea mea sau în favoarea colegului meu Mircea Mălan. Important este că la numărare voturile au fost numărate corect şi că victoria nu a fost contestată de către partea cealaltă", a declarat după anunţarea rezultatelor Florin Birta, preşedintele PNL Oradea.

Liberalii se vor întruni din nou peste două săptămâni, când vor avea loc alegerile pentru preşedintele filialei județene. Singurul care și-a anunțat până acum candidatura este primarul de Oradea Ilie Bolojan.

În deschiderea ședinței PNL Oradea, edilul, care a și ocupat funcția de președinte al organizației municipale, a prezentat un raport de activitate. Ilie Bolojan a enumerat cu această ocazie principalele realizări ale ultimului mandat.

"Pentru prima dată în acest mandat, după alegerile locale, ca urmare a unui scor bun la nivelul municipiului. PNL este în situaţia în care, obţinând două treimi din mandate, asigură în acest moment administrarea oraşului cu o formulă completă. În urma mandatului gestionat de PNL să se constate o creştere a locurilor de muncă şi a salariilor în Oradea, o dezvoltare a oraşului, o îmbunătăţire a imaginii acestuia."

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Florin Lucuţa
Editor web: Adrian Laboş