Fostul șef al DNA Oradea: "Îmi cer scuze judecătorilor onești, care s-au simțit jigniți de limbajul folosit"

Data actualizării: Data publicării:
procuror DNA Oradea Ciprian Man

Procurorii DNA Oradea, înregistraţi când spuneau că ar băga frica în unii judecători, susţin că purtau, de fapt, o discuţie colegială. Ar fi folosit expresii mai plastice, dar nu ar fi trecut şi la punerea în aplicare a ceea ce, din înregistrarea apărută public, par să fie ameninţări la adresa mai multor magistraţi. Cinci procurori ai DNA Oradea au fost audiaţi, până aseară târziu, de colegii lor din secţia specială a Parchetului General.

Cristian Ardelean, procuror DNA Oradea: "Am făcut referiri mai plastice, sub imperiul unor emoții de moment. Sigur că poate duce la deteriorarea relațiilor dintre procurori și judecători (...) lucru pe care, evident, nu l-am dorit, pentru că nu știam că suntem înregistrați. (...) Și fotbaliștii sunt criticați, lăudați. A fost o discuție colegială purtată pe un ton foarte larg, foarte lax."

Procurorii DNA Oradea au fost chemaţi să dea explicaţii, după apariţia înregistrării unei discuţii avute în sediul instituţiei. Procurorul Cristian Ardelean a declarat că discuţia a fost una colegială şi nu se referea la luarea unor măsuri concrete. Aceeaşi variantă o susţine şi fostul şef DNA Oradea, Ciprian Man.

Ciprian Man, procuror, fost șef DNA Oradea: "A fost o discuție colegială, nu mi-am pus niciodată problema să ajungă în spațiul public sau la cunoștința judecătorilor. În numele DNA Oradea îmi cer scuze judecătorilor onești, de bună credință din România, care s-au simțit jigniți de limbajul folosit în cadrul dialogului."

Procurorul Adrian Muntean a spus că nu are timp de declaraţii pentru presă: "Mă grăbesc că am avionul la 6 jumate și îl pierd."

Procurorul Lucian Rus a negat şi el că, în afara unei discuţii, s-ar fi trecut şi la fapte în DNA Oradea: "Nu am făcut niciun fel de dosar penal ca să bag frica în nimeni."

Cosmin Pantea nu a discutat cu jurnaliștii.

Reporter: "Este într-adevăr o înregistrare care ar demonstra un posibil abuz împotriva judecătorilor?"
Cristian Ardelean, procuror DNA Oradea: "În niciun caz. Nu am făcut niciodată niciun abuz."

Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie a început în acest caz urmărirea penală. Deocamdată, nu a fost pusă sub acuzare nicio persoană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri