Fostul şef al Finanţelor Bihor, Ioan Lascău, a fost extrădat din SUA. El a fost condamnat în ţară pentru fapte de corupţie

Data publicării:
lascau ioan

Ioan Lascău a fost condamnat în România pentru spălare de bani şi luare de mită în timp ce era director general adjunct al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Bihor.

Potrivit DNA, Lascău i-a pretins în 2003 lui Jan Podilă, patronul complexului President din Băile Felix, să-i plătească materiale de construcţie şi să-i dea şi alte foloase, pentru a-i aproba în regim de urgenţă cererile de rambursare a TVA, dar şi pentru a-l proteja de controale.

Ioan Lascău era acuzat şi pentru alte fapte de corupţie

Potrivit eBihoreanul.ro, fostul finanţist mai era acuzat că în 2001, sub acoperirea firmei La Piovra SRL, a cumpărat de la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului un spaţiu comercial din Oradea asupra căruia era instituit un sechestru fiscal, cu 2,5 miliarde lei vechi. După mai multe transferuri, nedeclarate, l-a revândut Băncii Transilvania pentru 10 miliarde lei vechi.
DNA i-a mai imputat lui Lascău că în primăvara anului 2003 a împiedicat urmărirea unei creanţe de un miliard de lei vechi.


Ofiţerii americani l-au arestat pe Lascău în Phoenix pe 20 mai, iar un judecător pentru imigraţie a ordonat extrădarea lui la 13 iunie. El a fost predat autorităţilor române marţi, la Bucureşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri