Groapă ilegală de gunoi lângă gara din Oradea

Data publicării:
groapa gunoi

O groapă ilegală de gunoi domină o zonă din apropierea apropierea gării din Oradea. Grămezi de gunoaie zac aruncate la întâmplare lângă şine. Deşi cei care locuiesc în zonă au primit tomberoane, iar angajaţii CFR fac periodic curăţenie, mizeria reapare în scurt timp. Poliţia Locală a promis că va supraveghea cu atenţie locul, dar până acum nimeni nu a fost prins şi amendat.

De câteva ori pe an, angajaţii CFR sunt nevoiţi să se transforme în lucrători de la salubritate.

"La doar câţiva paşi de calea ferată, în apropiere de gara din Oradea, zac grămezi de gunoaie, aruncate, cel mai probabil de oamenii care locuiesc în zonă. În urma unei sesizări făcută de către Digi24, cei de la CFR au trimis în zonă angajaţi care să igienizeze locul”, a relatat Anca Deac, reporter Digi24 Oradea.

Lângă şinele de cale ferată sunt aruncate tot felul de obiecte: de la resturi menajere până la electrocasnice. Chiar dacă locul e curăţat periodic, deşeurile umplu zona în scurt timp, aşa că toată munca ceferiştilor este în zadar.

"- Cam cât de des ieşiţi să faceţi curăţenie?
- În fiecare an, de două ori.
- Aţi adunat ceva astăzi.
- Da, şi mai este acolo."

Autorităţile şi localnicii bănuiesc că gunoaiele sunt aruncate lângă şine de persoane care locuiesc în zonă. Asta chiar dacă toţi riveranii au contract cu operatorul local de salubritate şi au primit pubele.

"Sunt persoane care vin pe pasarelă, se uită stânga-dreapta şi aruncă plasa jos de gunoi. Seara nu e nimic, e curat pe jos; vii dimineaţa – gunoaie. Mai rău ca o groapă de gunoi", spune un riveran.

"Colegii de la Direcţia Tehnică au constat că este o zonă cu probleme, terenul a fost identificat al CFR-ului şi bineînţeles, am sesizat şi Poliţia locală în aşa fel încât să întreprindă şi patrule în acea zonă", a precizat Anca Grama, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

Până acum, nicio persoană nu a fost amendată pentru că a aruncat deşeuri lângă gara din Oradea. Sancţiunile în aceste cazuri încep de la 300 de lei pentru persoane fizice şi ajung la 1.000 de lei în cazul firmelor.

Reporter: Anca Deac
Operator: Constantin Gheorghiţă
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri