VIDEO. Incendiu de amploare la un centru de plasament din Oradea

Data actualizării: Data publicării:
incendiu centru de plasament Oradea 170119 (2)
foto: Andrada Rește/ Digi24 Oradea

Un violent incendiu a izbucnit în această dimineață la un centru de plasament pentru copii cu dizabilități din Oradea. Flăcările au cuprins parterul, mansarda și acoperișul clădirii situate pe Strada Albinelor. Opt copii locuiau în centru, dar nu se aflau în imobil în momentul producerii incendiului.

ACTUALIZARE: ora 12:30 - Consiliul Județean Bihor a informat că, în cursul după-amiezii, minorii cazați în centrul de plasament afectat de incendiu "vor beneficia de consilierea unui psiholog, iar până la remedierea situației vor fi cazați la Centru de plasament de tip familial Casa Curcubeului. Facem precizarea că declanșarea incendiului a fost semnalizată de echipamentul de protecție împotriva incendiilor, și totodată, clădirea de pe Str. Albinelor nr. 8 avea asigurare."


Incendiul a izbucnit puțin înainte de ora 8. "Cei 32 de pompieri ai ISU Crişana au acţionat cu cinci autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea incendiului care se manifesta violent, cu flacără deschisă, la nivelul mansardei, acoperişului şi inclusiv parterul clădirii", a precizat maiorul Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Crișana.

În jurul orei 9 pompierii de la Detașamentele 1 și 2 au izolat incendiul și lucrau pentru lichidarea focului.

foto: Andrada Rește/ Digi24 Oradea
foto: Andrada Rește/ Digi24 Oradea

Din fericire, cei opt copii găzduiți în centru nu se aflau în clădire. Ei tocmai se pregăteau să plece spre școală și se urcaseră în microbuzul care urma să-i ducă la cursuri.

"Copiii, cei opt care sunt cu vârste cuprinse între 7 şi 18 ani, nu erau în imobil. Se aflau în drum spre şcoală. Iar pe viitor avem pregătită pentru ei o altă locuinţă cu condiţii bune, decente", a declarat Ştefan Goţia, de la Direcţia pentru Protecţia Copilului Bihor.

Ancheta pompierilor va stabili cauza izbucnirii incendiului. Pagubele vor fi evaluate de reprezentanții Direcției de Protecție a Copilului, care administrează centrul.

Editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri