Întărirea leului duce la cumpărarea masivă de euro

Data publicării:
stire 20euro-45067

Dacă în ultimele luni ale anului trecut, euro se vindea la casele de schimb valutar cu peste 4 lei şi 55 de bani, cursul a scăzut puternic la început de 2013. Banca Națională a României a anunţat vineri un curs de referinţă de 4,33 lei pentru un euro. Efectul s-a văzut imediat la casele de schimb.

Magdalena Dinopolos - casierul unei case de schimb valutar

„Datorită faptului că leul s-a întârit semnificativ în ultima săptămână și deoarece în această perioadă românii își plătesc ratele la bancă, cererea de valută a crescut pe piață. "

Cumpărătorii spun că au gândit în perspectivă: dacă în următoarele zile moneda europeană va crește, vor avea numai de câștigat, printr-o simplă tranzacție valutară.

Mihai Bondar - cumpărător

„Această cădere a monedei euro e foarte bună pentru toată lumea inclusiv pentru mine, deoarece putem cumpăra un euro mult mai slăbit, iar în perspectivă probabil el va crește și avantajele sunt de partea noastră"

Şi dolarul american a înregistrat o scădere accentuată, iar acum este cotat la 3 lei şi 24 de bani. Cea mai mare cădere s-a înregistrat în cazul francului elveţian, ajuns la 3 lei şi 47 de bani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri