Investiţie de 6 milioane de euro în parcul industrial. O spălătorie va asigura, în primă fază, 60 de noi locuri de muncă

Data publicării:
investitie spalatorie 200314

Înfiinţat în 2008, Parcul Industrial din Oradea a ajuns deja la un grad de ocupare de 80%. Ultima investiţie este a unei companii austriece, care era în căutarea unei locaţii din nord-vestul României. După ce au prospectat mai multe oraşe, investitorii s-au oprit la Oradea.

"Argumentele care au fost în favoarea alegerii oraşului Oradea sunt aceleaşi ca şi în cazul altor investiţii: o ofertă clară, transparenţă, un sprijin din partea autorităţii locale", spune Delia Ungur, managerul Eurobusiness Parc .

Investitorii austrieci au concensionat o suprafaţă de 20.000 de metri pătraţi, pe care au construit o hală de producţie pe structură uşoară. Datorită gradului înalt de tehnologizare, fabrica va angaja maxim 60 de persoane, majoritatea personal calificat.

"Investiţia se cifrează undeva la 6 milioane de euro, din care circa 2 milioane de euro sunt investite într-o tehnologie de ultimă oră, iar aproximativ un milione de euro în echipamente de protecţia mediului", susţine Victor Ioane, CEO al companiei austriece.

"Este prima investiţie austriacă în parcul industrial din Oradea şi este una dintre cele mai mari investiţii austriece de la noi. În perioada următoare avem în vedere atragerea unor companii austriece şi germane", susţine managerul Eurobusiness Parc.

Austria este, de altfel, unul dintre principalii parteneri economici ai României. Investiţiile realizate de companiile austriece în România au crescut în perioada 2009-2012, în ciuda anilor de recesiune economică.

"Conform datelor furnizate de banca centrală, Austria a investit în total 10,9 miliarde de euro în România. Noi estimăm că investiţiile Austriei au creat peste 100 de mii de locuri de muncă în România", este de părere Rudolf Lukovsky, ataşatul comercial al Ambasadei Austriei în România.

Fabrică deschisă miercuri la Oradea este a doua de acest fel din România, după cea din Bucureşti. Compania austriacă a deschis 23 de astfel de afaceri în şapte ţări din Europa Centrală şi de Est.

reporter: Laura Breb
operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri