Legume şi fructe bio la "Primăvara din Grădină"

Data actualizării: Data publicării:
legume ardei autohtone

Legume şi fructe din grădina producătorilor locali vor ajunge pe tarabele din Cetatea Oradea. Se va întâmpla cu ocazia evenimentului "Primăvara din Grădină", la care vor participa și meşteri populari ori artişti din tot Bihorul. Totul pentru o atmosferă autentică, menită să-i convingă pe oameni să cumpere produsele locale, în detrimentul celor produse în masă şi comercializate în supermarket-uri.

În cadrul festivalului care va avea loc vineri până duminică în Cetatea Oradea vor fi promovate atât produsele locale proaspăt culese, cât şi cele procesate. Peste 30 de producători bihoreni vor fi prezenţi. Organizatorii atrag însă atenţia că nu toate legumele ori fructele din grădinile oamenilor sunt neapărat gustoase sau sănătoase.

"Produsele locale oare sunt de calitatea pe care noi o estimăm? A, că unele sunt mai puţin stropite şi mai amărâte e ok. Şi atunci alea zicem că sunt mai bune, că practic nu sunt atât de chimizate", spune Dorin Popa, organizator.

"Ar trebui să promovăm mult mai mult ceea ce producem, ceea ce avem ca şi tradiţii şi totodată să dezvoltăm piaţa de produse care în judeţul Bihor", explică Traian Bodea, vicepreşedintele CJ Bihor.

În cadrul festivalului, Asociaţia pentru Cercetarea şi Promovarea Produselor Agroalimentare Crişana va organiza un simpozion dedicat cultivării soiurilor de struguri roşii în România. Spre seară, atmosfera va fi animată de meşteri populari şi cântăreţi de muzică populară.

"Este foarte important ca aceste meserii sau meşteşuguri să fie păstrate şi practic şi zona de artişti populari în domeniile lor şi atunci la fiecare manifestare din primăvară îi aducem să îi revedem, să îi sprijinim, să găsim soluţii", susţine Dorin Popa.

Evenimentul va debuta în după-amiaza de vineri, când de la ora 17:30 este programat pe scena din curtea Cetăţii un concert al Filarmonicii Oradea.

Reporter: Adrian Ciucuriță
Operator: Constantin Gheorghiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri