Sari la conținut

Lucrări contracronometru în pasaj. Montarea pavajului trebuie finalizată până pe 15 iunie 2016

Dală cu dală, pardoseala din pasajul Vulturul Negru este acoperită cu granit și marmură.

"În momentul de față lucrările sunt finalizate în proporție de 50% din totalul lucrărilor ce trebuie executate. Am executat porțiunea dinspre mijlocul Vulturului Negru spre Vasile Alecsandri în totalitate", spune Mihaela Neag, șef Birou de Investiții cu Finanțare Internațională.

La finalul lunii aprilie au început lucrările de montare a pavajului ce înlocuiește vechiul mozaic nerecepționat în 2013

"Estimăm că vom finaliza lucrările în termenul prevăzut de contractul de execuție adică 15 iunie, ceea ce nu înseamnă că contractul de finațare se înceheie în 15 iunie el încheinudu-se în 30 iunie adică având posibilitatea să recepționăm în termen lucrarea pe fonduri UE", explică Mihaela Neag.

"După finalizarea acestor lucrări pe fonduri europene vor continua lucrările de reabilitare a pasajului, partea de picturi și învelitori", spune Anca Grama, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea .

Pentru acestea, termenul limită este luna iulie.

"Pasajul o să arate chiar ok, mai ales după finalizare, față de cum arăta înainte."

"E foarte important să ne comportăm și noi civilizat văd cum se murdărește, văd ce se întâmplă cu pasajul. Ar fi bine să fim civilizați. Să păstrăm!"

În total, lucrările au costat peste un milion 600 de mii de lei.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Robert Rezmuves