Sari la conținut
News Alert

Mai multe târguri de locuri de muncă au loc în Bihor. Primul, la Oradea

30 de angajatori s-au prezentat la târg cu o ofertă diversificată. Au fost căutaţi de la muncitori necalificaţi, lucrători comerciali ori montatori subansamble, până la contabili, reprezentanţi vânzări, ingineri şi manageri.

"Am fost de mai multe ori la târg, dar nu am găsit în domeniul meu, ca asistentă de farmacie."

"Aş dori şi în domeniul ingineriei, numai că se cere experienţă şi nu am, acum am terminat facultatea."

"Noi încercăm să găsim forţa de muncă din judeţul Bihor atât de necesară marilor angajatori şi, chiar dacă este începutul verii, am organizat acest eveniment în ideea de-a porni luna iunie cu un slogan "A fi luna forţei de muncă în Bihor", spune Mihai Dacin, organizator al târgului.

În schimbul unui job bine plătit şi al siguranţei locului de muncă, angajatorii au cerut seriozitate.

"Oferim formare profesională, deci nu pretindem neapărat ca persoana respectivă să fie cu experienţă, angajăm foarte mulţi tineri, deci oferim posibilitatea de realizare profesională şi materială pe termen lung, începând cu instruire profesională", explică Mihai Binşelan, administrator de firmă.

"Clienţii noştri ne cer, de cele mai multe ori, experienţă pe un post similar, sigur, depinde de ce loc de muncă vorbim. E foarte importantă limba engleză, aceasta este o cerinţă generală, o altă limbă este foarte binevenită - şi partea de operare la calculator", explică Anamaria Mesaroş, consultant HR RoMarketing.

Evenimentul s-a bucurat de sprijinul AJOFM Bihor.

"Şi noi organizăm în continuare bursele noastre. Dar ele au un anumit calendar şi sunt limitate ca şi număr şi piaţa vizibil solicită mai multe evenimente de acest tip", susţine Csaba Bekesi, directorul AJOFM Bihor.

Evenimente similare vor avea loc, în zilele următoare, în Salonta, Aleşd, Marghita şi Beiuş.

Reporter: Anca Deac
Operator: Constantin Gheorghiţă