Muzeul Ţării Crişurilor se mută în 2017 în fosta clădire a Garnizoanei Oradea

Data publicării:
muzeu mutare

"- Anul viitor vă gândiţi să mutaţi acest eveniment, peste drum, în curtea garnizoanei?
- Da, anul viitor, şi o spun cu mare certitudine", a declarat Aurel Chiriac, directorul Muzeului Ţării Crişurilor, în urmă cu o sîăptămână.

Informația a fost confirmată și de președintele Consiliului Județean Bihor, Sandor Pasztor: "Suntem în faza de finalizare a licitație pentru terminarea lucrărilor acolo. Punem la punct astfel lucrurile ca cel târziu la începutul anului viitor să se poată muta muzeul."

Ca să funcţioneze în Palatul Baroc din Oradea, muzeul plăteşte din 2011 Episcopiei Romano-Catolice o chirie lunară de 14.925 de euro.

"Atunci când Muzeul Țării Crișurilor se va muta în noul sediu fosta garnizoană, aici patrimoniul său va putea fi expus pe o suprafață dublă față de cea disponibilă acum în palatul Baroc", a aflat Bogdan Costea, reporter Digi24 Oradea.

"Este nevoie să se deschidă ca să vedem dacă s-a făcut o schimbare, mult mai modern, mai amplu."

"Atrage mai mulți turiști din afara țării sau din țară oricum sunt foarte mulți orădeni care nu au apucat să ajungă să vadă Muzeul Țării Crișurilor."

Pentru terminarea lucrărilor la clădirea fostei garnizoane, unde se va muta Muzeul Ţării Crişurilor, Consiliul Județean Bihor va aloca aproape 30 milioane de lei.

Reporter: Bogdan Costea
Operatori: Costantin Gheorghita, Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri