O absolventă a şcolii de modă din Milano realizează piese unicat într-un atelier din Oradea

Data publicării:
designer 070114

La 25 de ani, Alexandra Indrieş lucrează într-un domeniu în care ziua de mâine pare asigurată. Aduce materiale şi de la mii de kilometri depărtare, cu care realizează piese vestimentare unice.

"Materialele folosite de mine sunt mătasea, brocardul, dantelă foarte mult lucrată manual. Folosesc și perle, cristale; multe provin din Italia, țara unde se creează calitativ materialul", spune Alexandra.

Experienţa a dobândit-o la cea mai importantă universitate de modă din Europa.

"Am ales Milano pentru că acolo se respiră modă; vroiam să învăț de la cei mai buni specialiști bazele desenului, cromatologie elemente esenţiale în crearea unui brand pe care am vrut să-l aduc în țara noastră."

Proba de foc a muncii sale este cea a oglinzii, când clientele sale îşi încearcă piesele vestimentare comandate.

"Când am probat prima rochie a Alexandrei am simțit că port ceva special, până și țesăturile erau prețioase, micile detalii, aplicațiile, toate subliniau silueta, o accentuau, o conturau frumos", îşi aminteşte o clientă.

Ioana Banyai, tehnician vestimentar: Se cer piese unicat. Nimeni nu vrea să se întâlnească cu o piesă care e
duplicat, toată lumea vrea să fiu unică în felul său."

Dacă până acum a vândut creațiile sale în magazine din capitală și Oradea, acum Alexandra vrea să-și extindă afacerea în mediul on-line. Prețul unei singure ținute realizate din materiale rare poate ajunge și la 500 de euro.

reporter: Bogdan Costea
operator: Constantin Gheorghiță

editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri