Sari la conținut

Oferte pentru o nuntă de vis la târgul de la Oradea

Ce rochii de mireasă se poartă ori ce costume sunt la modă? Care sunt tendinţele în materie de machiaj şi coafură sau ce decoraţiuni se potrivesc pentru nunta anului? Au fost întrebări la care viitorii miri au căutat un răspuns la târgul de nunţi organizat în weekend, în Oradea. Tinerii au putut să-şi aleagă fotograful, modelul de invitaţie preferat şi chiar coregraful care să-i înveţe dansul mirilor.

Vizitatorii târgului de nunţi au fost întâmpinaţi cu muzică live şi cu oferte pentru toate gusturile. Viitorii miri au avut de ales din zeci de rochii de mireasă şi sute de modele de albume foto, invitaţii, torturi şi verighete.

"În materie de verighete, acum e la modă aurul alb. Se caută cu pietre, fără pietre, cu diamante, negre în special, aurul alb merge foarte bine şi combinaţiile de aur alb cu aur galben", spune Gheorghe Cernău, bijutier.

"Anul acesta se poartă rochia bijuterie. Suntem în faţa unei astfel de rochii, contează foarte mult dantela, calitatea dantelei", explică Angela Ciocic, expozant rochii de mireasă.

Şi cofetarii s-au întrecut în realizarea de torturi şi prăjituri pentru toate gusturile.

"Le oferim în primul rând să meargă pe machetă, pentru că este o soluţie foarte practică; dar dacă mireasa vine cu o idee că vrea un tort real, atunci bineînţeles să mergem pe varianta pe care ea o preferă", spune Monica Volgyesi, administratoarea unei gelaterii.

Iar pentru ca petrecerea de nuntă să fie şi mai reuşită, tinerii au putut contracta un coregraf pentru dansul mirilor ori o firmă care le-a oferit porumbei cărora să le fie dat drumul la ieşirea din biserică.

Cornel Ogrean, coregraf: "În momentul în care deschizi evenimentul trebuie să faci o coregrafie frumoasă şi atunci trebuie să apelezi la un coregraf."

Csaba Szoboszloi, expozant standul de porumbei: "Pot să zic că 90% dintre miri folosesc şi practică lansarea de porumbei. Este un obicei simbolic, un simbol al iubirii, al păcii veşnice."

La târgul de nunţi din weekend au fost prezenţi peste 70 de expozanţi.

Reporter: Anca Deac
Operator: Constantin Gheorghiţă
Editor web: Adrian Laboş