Sari la conținut

ORADEA. Defilări, vin fiert şi prezentări de tehnică de luptă cu ocazia Zilei Armatei

În 25 octombrie, între orele 12:00 şi 13:25, la Statuia Ostaşului Român din Parcul 1 Decembrie din Oradea se va desfăşura un ceremonial religios şi militar. Cu această ocazie se vor depune coroane, jerbe şi buchete de flori. Concomitent cu această ceremonie, între orele 11 şi 14:30, se organizează o expoziţie de prezentare a activităţilor, tehnicii şi armamentului unităţilor militare din Garnizoana Oradea.

Militarii le vor oferi orădenilor prezenţi la ceremonia militară religioasă câte o porţie de ceai sau vin fiert preparat în bucătăriile rulante de campanie.

Cei interesaţi pot vizita gratuit, de la ora 13:30 până la ora 16:00, Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand" - filiala Oradea, de pe Calea Armatei Române nr. 24/A.

Manifestările vor fi precedate în 24 octombrie de o serie de acţiuni, menţionate într-un comunicat al Garnizoanei din Oradea:

- începând cu ora 09.00, la Colegiul Naţional Mihai Eminescu din Oradea, Centrul Militar Judeţean Bihor organizează „Ziua Armatei României în şcoli"; 

- începând cu ora 11.00, la Cercul Militar din Oradea se desfăşoară un simpozion dedicat Zilei Armatei Române, organizat de către Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere „General Traian Moşoiu" Bihor, în colaborare cu alte asociaţii;

editor web: Adrian Laboş

Pe aceeași temă