ORADEA. Mozaicul din Pasajul Vulturul Negru, îngropat în mizerie

Data publicării:
mozaic 071014

Pete negre de mizerie, chiştoace, pahare sparte şi ochiuri de apă. Aşa se înfăţişează pasajul Vulturul Negru în faţa turiştilor care sunt atraşi de renumele acestuia.

"Sunt foarte mulţi tineri pe aici şi oameni ai străzii care umblă pe aci, care aruncă gunoaie", a observat un trecător.

"Şi gumele de mestecat sunt lipite; astea nu se mai pot spăla."

Totul se întâmplă pentru că de mai bine de un an zona nu a cunoscut atingerea unui utilaj de salubritate. În 2013 primăria a refuzat să recepţioneze mozaicul din pasaj, care tocmai fusese refăcut de o firmă. Edilii au cerut refacerea lucrării.

"Amplasamentul este predat şi este încă la dispoziţia firmei constructoare. Ca urmare din fondurile oraşului nu se pot face lucrări de curăţenie acolo", explică Mircea Mălan, viceprimarul Oradei.

Autorităţile dau asigurări că problema va dispărea după ce un subcontractor italian cu experienţă în realizarea mozaicurilor va reface lucrarea.

"Încercăm să eliminăm zona de sticlă ornamentală şi acel sistem de iluminat subteran. Încercăm acele canale acoperite cu dale demontabile să nu mai fie dala aşa, ci doar canalul să fie prevăzut cu câteva guri", susţine viceprimarul Mălan.

Mizeria ar putea dispărea doar după finalizarea lucrărilor, când pasajul ar putea fi preluat în administrare de firmele de salubritate.

Viceprimarul Mircea Mălan a precizat că reluarea lucrărilor la mozaic se va face în vara lui 2015, după ce primăria va reface din fonduri proprii interiorul şi cupola pasajului. 

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Constantin Gheorghiţă
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri