Sari la conținut

ORADEA. Şase familii au fost evacuate din clădirile ocupate ilegal

În jurul orei 8, reprezentanţii administraţiei locale, însoţiţi de poliţişti, au descins pe Strada Griviţei, în trei imobile ocupate ilegal de 20 de persoane. Vecinii s-au plâns de mai multe ori de mizeria şi gălăgia făcute în cei trei ani de când cele şase familii au venit în zonă.

"Au venit prima dată doi apoi, patru. Au umplut aici. Ne era teamă să lăsăm copii pe stradă. După amiază era dezastru", spune un vecin.

14 adulţi şi şase copii au fost scoşi din clădiri. Autorităţile au aflat că şi acum câţiva ani aceştia au mai fost evacuaţi dintr-un imobil ocupat ilegal şi au venit cu o ofertă.

"Le-am oferit pe o perioadă determinată o cazare la adăpostul de noapte de pe strada Gutenberg, dar toată lumea refuză", spune Gheorghe Junc, consilier în cadrul Administraţiei Social-Comunitare Oradea.

"Se negociază vedem care-i varianta finală, sper spre binele copiilor ca să ajungă la un centru de copii măcar pentru o perioadă până când se reglementează situaţia lor imobiliară", explică agent Călin Sabău, Poliţia Locală Oradea.

Proprietarul celor trei imobile, un cetăţean italian, a decis să le dărâme.

Reporter: Gabriel Bonaciu
Operator: Darius Pop
Editor web: Adrian Laboş

Pe aceeași temă