Pasajele peste centura Oradei vor fi gata mai devreme

Data actualizării: Data publicării:
pasaj ciheiului

Sâmbătă dimineață ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, a efectuat o vizită şantierele de pe străzile Ciheiului şi Nojoridului, unde se construiesc pasajele supraterane peste centura Oradei. Cum muncitorii mai au de instalat doar marcajele, șoferii vor putea circula pe cele două drumuri de legătură de la jumătatea lunii septembrie, cu două luni înainte de termenul preconizat inițial.

Însoțit de primarul Oradei, Ilie Bolojan, ministrul a verificat stadiul lucrărilor și a stat de vorbă cu șefii de șantier pentru a vedea care sunt ultimele detalii de pus la punct până la inaugurarea celor două șosele. Lucrările au început în luna iunie a anului trecut.

„Termenul de finalizare este luna noiembrie, momentan ne aflăm la un stadiu fizic realizat de peste 99%”, spune unul dintre şefii de şantier. Altul i-a explicat ministrului Buşe că „a fost moloz, au fost multe gunoaie depozitate în trecut și atunci a fost nevoie de lucrări suplimentare de reexcavație, am mers până la trei metri.”

pasaj ciheiului4

Cele două pasaje supraterane sunt construite în cadrul unui proiect conceput și finanțat de Ministerul Transporturilor, CNADNR în colaborare cu Primăria Oradea. Pentru realizarea lor au fost expropriate 55 de imobile şi au fost plătite despăgubiri de peste 5.300.000 de lei.

„Văd că a fost bine tratată problema securității faptul că au fost puse separatoare de la început într-o zonă unde traficul se schimbă. Pe aici (centura Oradei – n.n.) înțeleg că trec cam 25.000 de mașini și a fost conceput pentru a facilita și traficul care vine de pe zonele laterale”, a declarat Sorin Bușe, ministrul Transporturilor.

pasaj ciheiului3

Valoarea totală a proiectului este de 31 de milioane de lei, din care 18 milioane provin de la Uniunea Europeană.

Reporter: Claudiu Mihuț
Operator: Robert Rezmuves | Foto: Primăria Oradea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri