Pelerinaj de Sfânta Maria. Mii de oameni s-au închinat icoanei făcătoare de minuni de la Izbuc, judeţul Bihor

Data publicării:
izbuc

Un sobor de 20 de preoţi, în frunte cu episcopul ortodox de Oradea, Sofronie Drincec, a oficiat slujba de Sfânta Maria de la mănăstirea Izbuc. Mii de pelerini au venit chiar şi de la sute de kilometri distanţă ca să se închine la icoana făcătoare de minuni.

"Am venit de la Bucureşti, suntem în al treilea an de când venit aici la mănăstire", spune Liliana Marinescu, pelerin

"În fiecare an vin la noi mii şi zeci de mii de pelerini care vin să ceară ajutor Maicii Domnului, a cărei icoană făcătoare de minuni o avem aici în preajma noastră", explică ieromonarhul Casian, călugăr la mănăstirea de la Izbuc.

Mănăstirea din Izbuc este cunoscută şi pentru izvorul, despre a cărui apă se spune că are calităţi tămăduitoare. Credincioşii au stat la rând să-şi umple bidoanele.

Legenda spune că un copil orb a venit la acest izvor şi s-a spălat pe faţă după care a început să vadă. Din acest motiv, toţi peleriniii care vin la această mănăstire nu pleacă acasă fără o sticlă cu apă care este considerată vindecătoare.

În 15 august se sărbătoreşte înălţarea la cer a Fecioarei Maria. În această zi, credincioşii trebuie să fie umili şi să se gândescă mai mult la suflet decât la trup.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri