Sari la conținut

Peste 100 de localnici din Popeşti au demonstrat în faţa CJ Bihor

Un altfel de protest s-a desfăşurat vineri după-amiază în faţa Consiliului Judeţean Bihor. Timp de două ore, peste 100 de localnici din comuna Popeşti, în frunte cu primarul localităţii, şi-au strigat nemulţumirile după ce administraţia locală a rămas fără sediu.

Edilii au pierdut clădirea după ce instanţa a decis ca imobilul să revină Societăţii de Pază şi Protecţie Bihor, în contul unor datorii de un milion şi jumătate de lei. Acestea au fost acumulate în urma unui contract încheiat în 2005.

Firma de pază care se află în subordinea Consiliului Judeţean Bihor a depus actele pentru întăbulare şi cel mai probabil săptămâna viitoare îi va evacua pe funcţionari din clădire.

"Ne vom plãti taxele şi impozitele în stradã pentru cã nu avem unde sã mergem şi nici nu vrem; a fost fãcutã aceastã clãdire din banii şi taxele contribuabililor."

Protestatarii au cerut demisia preşedintelui Sandor Pasztor, dar şi anchetarea foştilor edili ai comunei.

"Ne-au lãsat moştenire o sentinţã judecãtoareascã pe care nu au atacat-o şi din aceastã cauzã am rãmas fãrã primãrie."

"Dorim sã continuãm cu protestele. Nu ştiu dacã tot în stradã - ne gândim şi la alte lucruri. Vom trimite o solicitare cãtre preşedinte, cãtre Guvern."

"Cred cã este de datoria Consiliului Judeţean şi a preşedintelui Pasztor Sandor sã aducã clãdirea în posesia Primãriei Popeşti. Nu putem ataca o decizie definitivã, dar cred cã acele penalizãri de 12 miliarde de lei au fost abuzive", susţine Dorin Curtean, primarul comunei Popeşti.

Reporter: Claudiu Mihuţ
Operator: Florin Lucuţa