Sari la conținut

Politicienii au fost matinali la vot

Primarul municipiului Oradea a votat la ora 9 la secţia de la Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu". Ilie Bolojan a venit singur şi s-a limitat să le spună jurnaliştilor cu cine a votat.

Președintele PSD Bihor, Ioan Mang, a votat la ora 9:30 la secţia de votare de la Liceul Friedrich Schiller din Oradea. Liderul social-democrat a fost însoţit de soţia sa.

"Am votat pentru o schimbare. Am votat de asemenea pentru o Românie în care să trăim toți uniți, să terminăm cu dezbinarea, să terminăm cu toate problemele care au existat ani de zile între noi, să lucrăm împreună pentru unitate, pentru progres, pentru stabilitate în țară", a declarat Ioan Mang.

Printre politicienii care au votat în timpul dimineţii s-a aflat şi președintele PDL Bihor Găvrilă Ghilea. Acesta a venit la secţia de pe strada Traian Lalescu, alături de soţia sa.

"Am votat pentru un președinte serios și competent și care să-și respecte promisiunile făcute românilor; pentru un președinte care să refacă credibilitatea externă a României, să creeze șanse pentru tineri astfel încât să nu mai părăsească țara", a declarat Ghilea la ieşirea de la urne.

Prefectul Claudiu Pop a venit la secția de votare numărul 40 de la şcoala Nicolae Bălcescu, la ora 11, însoțit de familie.

"Îmi doresc un președinte care să ducă România acolo unde îi este locul", a spus prefectul.

În județul Bihor, până la ora 10 au votat 38 006 bihoreni, ceea ce înseamnă o prezență de 7,52 %.

Reporteri: Mariana Gurgu, Gabriel Bonaciu
Operatori: Cristian Rusu, Gabriel Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş