Popești, jud. Bihor. Sute de localnici au protestat împotriva excluderii din PPDD a doi consilieri locali

Data publicării:
protest popesti

Peste 250 de locuitori din comuna Popeşti au protestat astăzi în faţa primăriei din localitate în semn de solidaritate cu primarul şi cu 19 consilieri locali, care au renunţat la funcţiile publice, supăraţi pe propriul partid.

"Am venit să îi sprijinim pe cei doi consilieri care au fost demişi de deputatul Hule, pentru că au făcut foarte multe pentru comună de când au fost aleşi."

"Este o excludere care, din punctul nostru de vedere, a fost ilegal făcută, abuziv, atât de conducerea judeţeană, cât şi de cea naţională a PPDD", consideră Dorin Curteanu, primarul comunei Popeşti. 

Istavn Bencic, unul dintre cei doi consilieri excluși din PPDD, spune că nu i s-au comunicat motivele pentru care s-a luat această măsură împotriva lui: "Nu îmi pare rău de funcţia pe care am pierdut-o, îmi pare rău de colectivul pe care îl pierd." 

Celălalt exclus, Mihai Holhoş, consideră totul "o jignire la adresa mea, o dispreţuire faţă de activitatea pe care am făcut-o. În loc să fiu răsplătit pentru munca depusă, am fost înjosit."

Demisii din solidaritate

În semn de protest toţi consilieri locali PPDD ai comunei Popeşti şi supleanţii din partid au demisionat din funcţiile publice deţinute.

Călin Todorean, fost consilier local al comunei Popeşti: "Mi-am dat demisia atât eu, cât şi colegii mei, în semn de solidaritate cu cei doi consilieri care au fost excluşi în mod abuziv de către conducerea acestui partid."

Lucian Macavei, fost consilier local al comunei Popeşti: "Ni s-au făcut unele apropouri că s-ar putea să fim demişi, unii dintre noi. Probabil eram incomozi. Atunci toţi ne-am hotărât că dacă unul, nu doi, va fi dat afară, toţi o să ne dăm demisia."

Un singur consilier mai trebuie să îşi dea demisia pentru ca să se dizolve consiliul local al comunei Popeşti. În acest caz se vor organiza alegeri anticipate, însă timp de câteva săptămâni bune comuna va rămâne numai cu primarul. Acesta a anunţat că protestele nu se vor opri aici.

"Noi considerăm că deputatul Ioan Hule nu ne mai reprezintă, în colegiul unde a candidat. Atâtea mitinguri o să facem până când domnul deputat îşi dă demisia din parlamentul României", susține Dorin Curteanu, primarul comunei Popeşti.

reporter: Andrea Crişan
operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri