Pregătiri pentru vânătoarea de la Balc

Data actualizării: Data publicării:
balc

Se fac pregătiri discrete la Balc, înaintea partidei de vânătoare organizate de omul de afaceri Ion Ţiriac. Doar câteva mașini au intrat pe porțile domeniului din comuna bihoreană, în timp ce sătenii spun că nimeni nu i-a mai chemat ca hăitași. În schimb, autoritățile locale se bucură că vânătoarea are loc din nou la Balc, pentru că în acest fel și comuna capătă notorietate.

"După un an de absenţă, Ion Ţiriac şi amicii săi milionari se întorc la vânătoare la Balc, pe domeniul de peste o mie de hectare aflat în spatele acestor porţi, administrat de afaceristul român. Ultima vânătoare a avut loc în decembrie 2016", a relatat Bianca Firezar, jurnalist Digi24 Oradea.

Altãdatã chemați ca hãitași la partida de vânãtoare a miliardarilor, localnicii spun cã în acest an nimeni nu i-a contactat.

"Nu prea solicită acum oameni de la noi din comună, din sat să participe la vânătoare, pentru că dânsul a considerat că alţii fac faţă mai bine ca noi, nu ştiu ce s-a întâmplat."

Sãtenii din Balc nu știu detalii despre partida de pe domeniul de lângã comunã.

"Nu se vede nimic. Merg dimineaţa cu maşinile, intră înăuntru. Aici ce să se vadă, în sat? Nişte maşini trec pe drum. Nici nu ne interesează, sunt ale lor."

"Vine la vânătoare, nu ştiu dacă el e autorizat sau nu."

În schimb, primarul Mihai Daróczi e bucuros cã miliardarii lumii s-au întors în comuna lui, dupã ce în decembrie anul trecut Ion Țiriac i-a invitat pe un domeniu din Caraș-Severin, la o vânãtoare de cerbi.

"Noi suntem fericiţi că revine la vânătoare pentru că aşa se mai aude şi de satul, comuna noastră, satul Balc. Probabil ar fi mai bine dacă ar mai investi câte ceva şi dânsul, după ce clarifică fondul de vânătoare, să mai investească în cadrul comunei noastre ceva, să ne mai dezvoltăm şi noi."

Vânãtoarea de mistreţi de la Balc începe joi şi se încheie vineri.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Florin Lucuţa
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri