Sari la conținut

Primarul din Beiuş, condamnat definitiv cu două zile înainte de alegeri. A. Domocoş nu are voie să candideze

În dosarul în care vineri a fost dată decizia definitivă de către completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Adrian Domocoş a fost trimis în judecată în august 2013, alături de alte 15 persoane, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Primarul de Beiuş era acuzat că ar fi indus în eroare Ministerul Mediului solicitând bani pentru lucrări neexecutate de o firmă favorizată de Primăria oraşului.

Ultima instanţă a decis să descontopească pedeapsa rezultantă de doi ani şi patru luni dată de secţia penală a ÎCCJ şi a redus pedepsele componente. În final, judecătorii au decis ca Adrian Domocoş "să execute în final pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 1 lună închisoare şi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit.a, b şi g Cod penal". Aceste articole fac referire la:

a) dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice;

b) dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat;

g) dreptul de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii;

În acelaşi dosar, un fost primar PSD al Beiuşului, Nicu Silviu Odobasianu, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, pentru înşelăciune şi uz de fals. Fostul viceprimar Gheorghe Costin, actualmente deputat, a primit 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare.

Domocoş, îndemn de susţinere a candidatului PNL

Înainte cu o zi înainte de condamnarea sa definitivă, Adrian Domocoş a scris pe contul de Facebook că "în ciuda zvonurilor întreţinute în special de opozanţii pesedişti, ziua de vineri nu va aduce nicio răsturnare dramatică de situaţie", ci va rămâne "doar o zi obişnuită de muncă, rămâne şi ultima zi din campania electorală, pentru alegerile locale 2016".

După aflarea deciziei ÎCCJ, într-o nouă postare pe contul său de Facebook, Domocoş i-a îndemnat pe alegătorii din Beiuş să îl susţină pe candidatul liberal Petru Mlendea-Căluş.

Contracandidaţii săi la Primăria Beiuş sunt: deputatul Gheorghe Dănuţ Bogdan - PSD, Iulian Ovidiu Bunta - M10, Ovidiu Dăescu - ALDE şi Petru Mlendea-Căluş - PNL.

În ultimul mandat de primar, Adrian Domocoş a fost fiind trimis în judecată în trei dosare.