Profesorul electronic de la Primărie

Data publicării:
aparat-48135

"Există un meniu, avem Zona Metropolitană Oradeea, o prezentare generală, pe utmă avem şi partea de impozite şi taxe online, acest aparat este momentan în configurare", a declarat Ciprian Barna, directorul Zonei Metropilitane Oradea.

Info chioşcul, aşa cum l-au numit specialiştii, a fost cumpărat cu fonduri europene printr-un proiect de introducere a internetului fără fir în comunele din zona Oradei. O simplă atingere a ecranului oferă orice informaţie despre liniile de transport din Oradea, despre punctele turistice din oraş şi proiectele autorităţilor.

"Conţine inclusiv hărţi, date despre cartierele din Oradea, date despre biserici de patrimoniu, date despre proiectele care se afă în derulare astfel încât toţi cei care doresc să afle date despre tot ce înseamnă istoricul oraşului nostru sau proiecte care sunt acum în derulare pot accesa acest aparat", a spus Anca Sas, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

Cel mai mare avantaj este că oamenii pot învăţa cum să plătească datoriile către bugetul local de acasă, din faţa calculatorului.

Aparatul este, deocamdată, în probe. Din primăvară, o dată cu instalarea tuturor softurilor, va funcţiona normal şi va putea fi folosit de oricine.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri