Expoziţie dedicată Reginei Maria, vernisată în centrul municipiului Oradea

Data actualizării: Data publicării:
REGINA_MARIA_5

O expoziţie care adună la un loc zeci de fotografii care o înfăţişează pe Regina Maria în diferite ipostaze a fost vernisat, aseară, în Oradea. Colecţia va putea fi admirată în Piaţa Unirii timp de două săptămâni. Înaintea acestui eveniment, a fost organizată o conferință dedicată generalului Traian Moșoiu, la împlinirea a 153 de ani de la nașterea acestuia.

Evenimentul a început cu o prelegere în Sala Mare a primăriei orădene. Conferința "La datorie pentru România Mare: Generalul Moșoiu" a punctat cele mai importante aspecte ale vieții generalului.

Nicolae Pepene, curatorul expoziției: "Generalul Traian Moșoiu este un model. Este un model atât pentru societatea românească prin felul în care s-a dăruit atât ca ofițer, cât mai apoi ca om politic și administrator. În același timp este și un simbol, pentru că în Anul Centenarului cred că avem nevoie să scoatem în evidență lucrurile care au adus prestigiu țării."

Lucian Silaghi, directorul Direcției de Cultură Bihor: "Este o dublă manifestare, practic, dedicată pe de o parte aniversării a 153 de ani de la nașterea Generalului Traian Moșoiu și partea a doua a manifestării va presupune vernisarea unei expoziții a 40 de imagini inedite."

Fotografiile fac parte din expoziția "Regina Maria, ambasador irezistibil al istoriei și artei populare românești" care abordează mai multe tematici.

Nicolae Pepene, curatorul expoziției: "Începând de la ilustrația pentru cărțile scrise de Regina Maria pentru copii, nu doar pentru copiii români, o să vedeți acolo chiar o ilustrație pentru o carte apărută în Statele Unite în 1929, până la costumul popular purtat de Regină, până stilul în care își aranja interioarele reședințelor."

Expoziția va putea fi admirată în Piața Unirii până pe 18 iulie.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Florin Lucuța

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri