S-a deschis târgul de carte Gaudeamus Oradea

Data publicării:
targ Gaudeamus 2016

Sute de orădeni au trecut pragul târgului de carte Gaudeamus încă de la deschiderea sa, la orele amiezii. Pasionaţii de lectură au fost atraşi de miile de titluri de pe standuri, dar şi de reducerile substanţiale cu care i-au întâmpinat editurile. Tinerii au fost cei mai entuziasmaţi când şi-au găsit volumele preferate la preţuri convenabile.

"Mi se par foarte interesante şi chiar mi-aş dori să mi le pot lua chiar pe toate. Mi-am ales de la Stephen King, "Cimitirul animalelor" şi "Oraşul bântuit"."

"Nu ştiu, nu pot să-mi iau ochii de la ele, dacă aş avea bani le-aş lua pe toate."

Editurile s-au întrecut să aducă titluri noi din toate domeniile, dar şi din cele care şi-au păstrat valoarea de-a lungul anilor.

"De la istorie la ştiinţă, fiction care este foarte în vogă; am adus şi "De vorbă cu Ema" pentru că e o nebunie anul acesta şi aici am expus noutăţile noastre ca în librărie", spune Petra Boantă, librar.

"Lumea e chiar interesată şi este foarte bucuroasă că venim cu acest târg de carte. Am venit cu o ofertă foarte diversificată şi foarte multe noutăţi. În general, pe dezvoltare personală şi foarte multe cărţi pentru copii. Suntem şi cu o reducere, suntem şi cu pachete promoţionale", a completat Mariana Tănasie, librar.

Ca în fiecare an, Gaudeamus vine şi cu lansări de carte şi evenimente, în fiecare zi din cele cinci în care este deschis târgul.

"Este un adevărat festin cultural la care-i invităm din tot sufletul pe toţi orădenii şi în special pe tineri. Sunt 66 de participanţi grupaţi în 43 de standuri peste 400 de metri pătraţi, am înţeles cu 100 de metri pătraţi mai mult faţă de anul trecut", a declarat Lucian Silaghi, preşedinte de onoare al târgului Gaudeamus.

Târgul de carte va fi deschis de astăzi până sâmbătă între orele 10 şi 20, iar duminică între orele 10 şi 15.

Reporter: Anca Deac
Operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri