Salarii de 100.000 de euro pe an pentru românii cu studii superioare care muncesc în străinătate

Data publicării:
uniunea europeana

În baza de date a Agenţiei de Ocupare a Forţei de Muncă Bihor figurează în prezent aproape 70 de slujbe în străinătate pentru români cu studii superioare. Se caută directori, ingineri, fizicieni, geologi sau asistenţi manageri pentru Norvegia, Irlanda sau Anglia. Un director la o firmă care produce senzori de combustibili pentru autovehicule în Norvegia poate câştiga între 62 şi 81 de mii de euro pe an. În cazul inginerilor salariile pot depăşi 100 de mii de euro pe an.

"Anul acesta s-a simţit o mare creştere pe piaţa forţei de muncă din Norvegia de ingineri provenind din România, aceştia putând câştiga până la 100, 120 de mii de euro brut pe an", precizează Simona Burdean, consilier Eures în cadrul AJOFM Bihor.

Orădenii cred că ofertele din străinătate reprezintă o oportunitate foarte bună, "deoarece la noi în ţară de găseşte foarte greu un loc de muncă".

"Mă bucur că vin şi caută specialişti la noi, însă îmi pare rău că pleacă specialiştii de la noi."

Persoanele interesate pentru a ocupa aceste locuri de muncă vor trebui să cunoască în special limba engleză de la nivel bun la foarte bun şi să aibă studii în domeniu şi experienţă profesională.

Anul acesta, ţările nordice au trimis în Bihor peste 300 de oferte de locuri de muncă pentru cei cu studii superioare. Companiile sunt dispuse să-i ajute pe angajaţii veniţi din România să-şi găsescă o chirie acceptabilă. În plus, vor să investească şi în cei care dovedesc seriozitate şi profesionalism.

reporter: Florina Fofiu
operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri