SATU MARE. Copil rănit grav cu arma de vânătoare a tatălui

Data actualizării: Data publicării:
copil impuscat

Un copil de 9 ani din Satu Mare a ajuns în spital, după ce arma de vânătoare a tatălui său, sprijinită între scaunele maşinii, s-a descărcat accidental. Copilul, aflat pe locul din faţă al autoturismului, a fost lovit de o ploaie de alice. Medicii nu au reuşit să-i mai salveze piciorul. Poliţia anchetează acum cazul.

Bărbatul are 37 de ani şi lucrează, de câteva luni, ca paznic de vânătoare. Ieri şi-a luat copilul la pădure. Era ziua celui mic şi a vrut să petreacă mai mult timp împreună. Săptămâna trecută, pe când se întorceau spre casă, arma s-a descărcat accidental.

„Este o armă de serviciu, este un angajat al nostru, paznic de vânătoare, cu alice de calibru 12, folosită pentru combatere pe fondul de vânătoare, combaterea dăunătorilor. O armă de genul ăsta nu are ce să caute încărcată în maşină”, susţine Daniel Dragoș, de la Asociaţia Vânătorilor Satu Mare.

Ploaia de alice i-a sfârtecat copilului piciorul drept.

„S-a amputat gamba (...) ceva mai jos de nivelul genunchiului, mai jos cu câţiva centimetri. După operaţie are o evoluţie bună”, spune dr. Constantin Demian, purtător de cuvânt UPU Satu Mare.

Poliţiştii anchetează cazul pentru a afla exact în ce condiţii s-a întâmplat totul.

„Arma este deţinută în mod legal de tatăl băiatului în vârstă de 37 de ani. S-a deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, a declarat Paula Cochera, purtătorul de cuvânt al IPJ Satu Mare.

Vânatorii profesionişti spun că armele de foc au un regim special de transport.

„Arma se descarcă prin simpla mânuire a ei. Se scot cartuşele dacă este cazul, iar inainte de a se introduce în toc, arma, dacă este o armă clasică, se desface în 3 bucăţi”, a explicat Cosmin Ţenghea, din cadrul Clubului de Vânătoare Oradea.

Drama a îndurerat comunitatea din Stâna.

Reporteri: Bianca Firezar, Bogdan Bacilă
Operator: Norbert Hegedus

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri