Sari la conținut
News Alert

Se repară "drumul gropilor". Preşedintele CJ Bihor este nemulţumit de stadiul lucrărilor pe DN76

Pe şoseaua dintre Oradea și Beiuș se circulă de ani buni ca pe un drum de ţară. Lucrările au pornit de câteva ori, dar au fost mereu întrerupte. Singurii care au avut de suferit au fost şoferii.

"De 10 ani bihorenii au de suferit pentru drumul ăsta."

"Am schimbat cauciucurile de două ori și două jenți am rupt pe drumul ăsta, Oradea - Ceica."

În vara anului 2013, în semn de protest, mai mulți șoferi au plantat flori în gropile de pe drum. La ultima întâlnire cu şeful administraţiei bihorene, reprezentanţii firmei care reabilitează cea mai lungă porţiune din DN76 a precizat că muncitorii fac lucrări de reparaţii între Răbăgani spre Beiuş cele patru poduri şi se amenajează rigole, canalizări şi trotuare. Abia din 1 aprilie li se permite de către ministerul Transporturilor să facă lucrări la carosabil.

"Vreau să știți că lucrurile nu sunt în graficul pe care eu l-aș dori să fie, mai ales porțiunea dintre Dealul Bitiilor și Ștei", a declarat Cornel Popa, președintele Consiliului Județean Bihor.

Pe această porţiune s-au tăiat copacii şi se face organizarea de şantier.

Pentru că lucrările la DN 76 se fac pe bani europeni, termenul limită - a doua jumătate a lui 2015 - trebuie respectat, sub sancţiunea retragerii fondurilor.

reporter: Ariadna Bălăian
operator: Darius Pop

editor web: Adrian Laboş