Show canin, în Oradea. 1.000 de câini s-au întrecut în frumusețe

Data publicării:
plimba cainii1

Cei mai frumoşi câini din 22 de ţări s-au întrecut, timp de două zile, în Oradea. Stăpânii au pregătit patrupedele ca pe adevărate staruri și au fost atenţi chiar şi la cele mai mici detalii.

"Participanții au venit de pe trei continente. Este vorba de participanți ruși, care vin chiar de la Moscova, din aproape toate țările Europei, în special din țările nordice, unde este o mare cultură chinologică", spune Călin Mitra, organizatorul expoziţiei.

Câini din peste 150 de rase, de talie mică sau mare, au venit la concurs. Toţi au defilat în faţa unui juriu extrem de riguros. Arbitrii au evaluat ţinuta, blana, dar și capacitatea stăpânilor de a relaționa cu patrupedul.

Petru Muntean, vicepreședintele Asociației Chinologice Române: "Este unul din evenimentele chinologice care cu siguranță se va plasa undeva în top 10 anual ca importanță. Sunt rase care sunt mai puțin cunoscute în România. Veți putea vedea spitzi germani pitici, puteți să vedeți câinele golaș chinezesc."

Medissa este un shih-tzu în vârstă de doi ani şi jumătate. Anul acesta a fost desemnată campioană atât în Polonia, cât și în Cehia. Stăpânii Barbara și Grzegorz sunt crescători canini de aproape un deceniu. Ei recunosc că este nevoie luni de muncă, de şedinte la coafor şi de mâncare de calitate pentru ca patrupedul să facă față unei asemenea competiții: "Am venit în Oradea să câștigăm capionatul din România. Avem șase câini shih-zu. De mai bine de zece ani mergem la competiții."

Lavinia Buda a venit la competiție din Pitești și concurează cu trei câni de rasa Samoyed. Un exemplar pleacă de la o mie de euro, iar prețul crește în funcție de caracteristicile patrupedului. Tom Tom este deja familiarizat cu competițiile și, deși are doar trei ani, este deja desemnat campion în mai multe țări din Europa.

Câștigătorii au fost premiați cu cupe și cu mâncare pentru câini.

Reporter: Mariana Gurgu
Operator: Florin Lucuța
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri